top of page

Workshop “Chucula”

IMG_4183.WEBP

Inclusief:

al het benodigde materiaal

1 consumptie voor de deelnemers

warme chuculadrank aan het eind

de gemaakte chucula in een souvenirdoos om mee naar huis te nemen.

Kortingen:

30% korting als je je minimaal 1,5 weken voor een workshop inschrijft en bevestigt.

15% korting als je je minimaal 1 week voor een workshop aanmeldt en bevestigt.

Studentenkortingen beschikbaar, neem contact met ons op.

Personen in armoede hebben recht op een vrije plek indien beschikbaar, neem contact met ons op.
*Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Data:

19 november van 11 - 14 uur ​ 44€ (30,80 € met 30% korting/37,40 € met 15% korting)

Deze prijzen worden gedeeltelijk gedekt door PARCE, d.w.z. dat we voor een groep van 5 personen een bedrag van 30 euro. Hoe meer mensen, hoe lager onze kosten, dus nodig vooral vrienden uit voor meer kortingen.

Als je een privé-evenement wilt organiseren, houd er dan rekening mee dat de basisprijs voor groepen van minder dan 5 personen 50 EUR per persoon is. We kunnen je feest organiseren en speciale items voor je regelen, zoals een verjaardagstaart, vrijgezellenfeestartikelen, enz. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Let op: alle hierboven genoemde prijzen worden gedeeltelijk gedekt door PARCE. Voor bedrijven geldt het volledige tarief (75 EUR) per persoon. Als je een bedrijf vertegenwoordigt, neem dan vriendelijk contact met ons op voor meer informatie.

Voorouderlijke “chucula”

Chucula is een voorouderlijke cacaodrank, maar het is meer dan dat; het is een traditie die van generatie op generatie is doorgegeven sinds het pre-koloniale tijdperk in Latijns-Amerika. Het is een collectieve actie met meditatieve en stimulerende momenten, vanwege de verschillende aroma's en de bewegingen die de personen uitvoeren. Het is een reflectiemoment evenals een recept.


Door deel te nemen aan deze workshop of geleide performance, vertrekt u op een tijdloze reis en volgt u eeuwenoude stappen die al meer dan 3.000 jaar herhaald worden (d.w.z., al van voor 1000 v.Chr.). Het maken van de voorouderlijke cacaodrank houdt meer in dan een culinaire workshop; het is deelnemen aan een ritueel dat ons verbindt met een millennia-oude traditie. Deze traditie is een erfgoed van verschillende culturen en stammen, van Mexico tot Peru, en in Colombia is deze vooral bewaard gebleven in het centrale deel, dankzij het erfgoed van het Muisca-volk.* Voor gemeenschappen heeft deze traditie een diepe betekenis, omdat het als een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats dient waar families samenkomen om deel te nemen aan een gedeeld ritueel, waarbij kennis wordt gecreëerd door hun acties en discussies.


We volgen de originele receptuur zo nauwkeurig mogelijk, maar we voegen ook unieke details toe op basis van de familiegeschiedenis van de kunstenares Laura Peña (MOTH). Elke stap omvat een zintuiglijke reis met nieuwe aroma's, overige kennis en een meditatieve ervaring.


We gebruiken rauwe, ongepelde cacaobonen, wat betekent dat de drank gemaakt wordt van 100% cacao en anders is dan de chocoladedrankjes die je in de supermarkt vindt. We mixen deze bonen met andere traditionele ingrediënten zoals pinda's, panela (suikerrietsiroop), kruidnagel, kaneel en geroosterde maïsbloem om balletjes te maken die worden aangelengd met melk of water. Zo bereiden we de smaakvolle traditionele cacaodrank.


Als deelnemer heb je een actieve rol in elke fase van het proces, waarbij je de geschiedenis van dit ritueel tot leven brengt en bijdraagt aan het creëren van gedeelde ervaringen en collectieve kennis.

Schrijf je in voor onze workshops

Bedankt voor uw aanmelding voor ons evenement. Tot binnenkort!

bottom of page